Ексклузивно в BulNews! Комисия от министерството рови в Инспектората по образованието във Враца заради сериозен сигнал срещу Лорета Колева

Ексклузивно в BulNews! Комисия от министерството рови в Инспектората по образованието във Враца заради сериозен сигнал срещу Лорета Колева Трети ден комисия от София обръща с хастара нагоре Инспектората по образованието във Враца, научи ексклузивно агенция BulNews.
Поводът за извънредното ровене в делата на институцията е сериозен сигнал срещу шефката Лорета Колева. Заради стряскащите твърдения в него, във Враца са командировани 3 дами от Министерството на образованието, които трябва да проверят дали те отговарят на истината.
Цялата процедура обаче минава в пълна дискретност, като началничката е наредила на подчинените си да мълчат като риби и да не се разбира извън сградата за ставащото вътре.
Преди малко повече от година Лорета Колева спечели сама срещу себе си конкурса за началник на РУО-Враца. Тогава дори се коментираше, че тя се е провалила по време на процедурата по избора, но въпреки това по-късно беше назначена на възловата позиция.
В града упорито се говореше, че тя е била хваната за ръчичка от Атанас Атанасов от ДСБ и представена на министъра за назначение. Връзката с ниския генерал е съпругът ѝ - бившият зам.-областен управител Красимир Колев, който е лидер на партията във Врачанско.
Очевидно партийното назначение бързо е дало „грешки в системата“ и сега от министерството в София се опитват да я отстранят, за да може да работи нормално.
14.12.2022, 13:14 часа
8653 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha