Ломчани питат: Парите ли обединяват Петър Керемедчиев и Георги Гаврилов?

Ломчани питат: Парите ли обединяват Петър Керемедчиев и Георги Гаврилов? Съмненията за нечисти мотиви в готвената рокада в ръководството на ломската болница „Св. Николай Чудотворец“ се засилват, научи агенция BulNews. В крайдунавското градче упорито се коментира, че спряганият за шеф д-р Петър Керемедичиев е стар приятел на кмета д-р Георги Гаврилов. Ломчани се питат: кое точно обединява двамата медици и дали това не е желанието да „похарчат по правилния начин“ натрупания резерв на здравното заведение от над 2 милиона лева?
Съмненията се породили от факта, че д-р Керемедчиев и д-р Гаврилов през годините са се озовавали на еднакви местоработи. Професионалния път и на двамата е преминал през МБАЛ „Св. Марина“  в Плевен, а след това и в лечебни заведения в град Враца. Това води до логичния извод, че назначението на Керемедчиев в Лом почива върху дружба му с кмета, а не върху квалификацията му. 
Гражданите на Лом питат защо професионалните „качества“ на д-р Керемедчиев не са били подложени на обсъждане с общинските съветници? Редно е всички тези факти да се представят  както пред съветниците, така и пред обществеността, наред с отчети за финансовото състояние на управляваните от него лечебни заведения, както и оценка на рейтинга, който са изградили под негова опека.
Могат ли ломчани да се окажат с една ограбена и ликвидирана болница ? По-лошо, могат ли да бъдат потърпевши от порочни медицински практики? Оценен ли е изобщо опитът и професионализмът на предлагания директор, или предложението му е опит за заграбване на средства и съсипване на поредното лечебно заведение? Какви са компетенциите на кмета Гаврилов, щом предлага единствената болница в общината да бъде поверена в ръцете на директор, оставил зад гърба си фалити и съсипани човешки съдби?
Ломчани са твърдо решени да не оставят и този път съдбата си в чужди ръце и да се борят да спасят болницата си! Казват, че щом те могат да проверят компетенцията на Керемедчиев, са готови да запознаят и съветниците, ако за кмета това се явява очевиден проблем!
„Г-н Гаврилов, заемайки длъжността кмет, трябва да се ръководи от интересите на ломчани!“ коментира гражданин и допълва „Това включва да осигури добри медицински грижи за всеки ломчанин! Искането му да ни докара ликвидатор на болници говори за пълна абдикация от основното му задължение, а именно – да се грижи за гражданите! В Лом сме свикнали да се оправяме сами, знаем че никой нехае нито за нас, нито за града, сами виждате разрухата, в която тъне прекрасния ни град! Няма да позволим да се съсипе болницата ни, ще се борим, готови сме на протести!“
 
21.12.2022, 08:40 часа
3270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha