Разбиха бургаска фирма, внасяла коледни сладкиши с изтекъл срок от Турция /снимки/

Разбиха бургаска фирма, внасяла коледни сладкиши с изтекъл срок от Турция /снимки/ "Икономическа полиция" установи над 20 000 захарни и шоколадови изделия с подправен или изтекъл срок на годност от склад и магазини за търговия на едро и дребно в Северна промишлена зона - Бургас.
При извършената проверка е констатирано, че срокът на годност от производителя на продуктите е заличен и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са печати, мастило, датчици и други технически средства, използвани за фалшифицирането.
Фабричните срокове на годност са заличавани чрез изтриване с ацетон или чрез поставяне на стикер с подправена дата. 
Подобни артикули са установени и са над 4000 бр. като шоколадови яйца, желирани и шоко бонбони, кексчета, шоколадови зайци и Дядо Коледа, пишмание, бисквити, кори за баница и други стоки, предимно от турски производители и с изтекла дата преди повече от 5 години.
Установени са и над 16 000 изделия с изтекъл срок на годност, които са очаквали да бъдат коригирани. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и предстои да бъдат унищожени.
По случая е образувано досъдебно производство и се ръководи под надзора на Бургаска районна прокуратура. Продължава извършването на необходимия брой експертизи и установяване произхода и качеството на хранителните продукти.
21.12.2022, 11:07 часа
481 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha