Д-р Кети Ценова: Лекарите в спешното отделение във Враца не достигат, отказват да работят от страх

Д-р Кети Ценова: Лекарите в спешното отделение във Враца не достигат, отказват да работят от страх За недостиг на лекари в спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца съобщи директорът ѝ д-р Кети Ценова.
В момента от седем щатни бройки в отделението са заети само 2,5. По думите ѝ е изключително трудно да се прави график така.
"Лекарите отказват да дежурят, заради психозата и нарушеното доверие към тях, ползват се специализанти, но те не дават много охотно съгласие", посочи Ценова.
Според д-р Ценова освен ниското заплащане за тежкия труд, причина за липсата на кадри е и засилената агресия спрямо медиците. Директорът на болницата посочи, че за повишената агресия говори и факта, че само за последния месец е викала полиция няколко пъти.
"Работещите вечер и нощем не се чувстват сигурни за живота си, страх ги е да се движат свободно из болницата", посочи тя.
Ако не се реши проблемът скоро, няма да има кой да лекува, категорична е д-р Кети Ценова, а решения, според нея, трябва да има и на държавно ниво.
17.01.2023, 15:56 часа
3748 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha