Само за година: Горски конфискуваха над 150 коли и каруци на бракониери в Северозапада

Само за година: Горски конфискуваха над 150 коли и каруци на бракониери в Северозапада Около 36 хиляди проверки са извършили служителите на Северозападното държавно предприятие през 2022 г. в държавните горски територии, съобщиха от предприятието. 
Общият брой на проверените обекти за добив на дървесина надвишава 7 700, а превозните средства, преминали през инспектиращи мобилни екипи, са над 10 000. Ловците, станали обект на проверка са над 12 хиляди. Отделно са били проверени около 5 хиляди други лица, които са извършвали различни дейности в горските терени.
За констатирани нарушения служителите на териториалните поделения са връчили над 700 акта по Закона за горите. За отчетния период са конфискувани близо 60 превозни средства, 91 каруци, около 70 моторни триона и над 600 пространствени куб. м. дърва за огрев. Този дървен материал впоследствие се предлага на търг, организиран от съответните регионални дирекции по горите или остава за нуждите на държавното горско стопанство, на територията на което е открито нарушението, казаха от СЗДП-Враца.
През изминалата седмица са проверени 78 обекта за добив на дървесина и 110 моторни превозни средства. Във връзка с приключване на груповия лов на дива свиня и подборния лов на сърна, както и на друг вид лов, са проверени 56 ловци. 
25.01.2023, 13:35 часа
1010 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha