Арести в Ню Йорк при протестите заради смъртта на чернокож при полицейска проверка

Арести в Ню Йорк при протестите заради смъртта на чернокож при полицейска проверка Трима души са били арестувани, а двама полицаи са били нападнати по време на протести в Ню Йорк във връзка със смъртта на Тайър Никълс след полицейски арест в Мемфис, съобщиха от полицейското управление в Ню Йорк в петък вечерта, предаде ДПА.
Един от протестиращите е скочил върху капака на автомобил на нюйоркската полиция и ритнал предното стъкло, съобщиха служителите. 
Полицията съобщи, че арестуваните са 33-годишният Архенис Ривера, който скочил върху полицейския автомобил, 34-годишната Катрин Стоун, която се опитала да надраска графити върху същия автомобил, а 25-годишната Кенди Никол, която се опитала да попречи на ареста на Ривера и ударила двама полицаи в лицето.
Повече от 100 протестиращи се включиха в два протеста на площад "Таймс скуеър" и площад "Юниън скуеър" в петък вечерта, когато беше публикувано ужасяващото видео на Тайър Никълс, пребит до смърт от петима чернокожи полицаи от Мемфис.
И петимата полицаи бяха уволнени и обвинени в убийство преди публикуването на видеото. 
Градовете в цялата страна се подготвяха за демонстрации и в събота, но те бяха малобройни и без насилие, отбелязва АП. Няколко десетки демонстранти в Мемфис блокираха моста на междущатска магистрала 55, по който се осъществява движението над река Мисисипи в посока към Арканзас. Протестиращи блокираха движението и в Ню Йорк, Лос Анджелис и Портланд.
29.01.2023, 12:31 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha