240 полета от Истанбул са отменени заради лошо време утре и в понеделник

240 полета от Истанбул са отменени заради лошо време утре и в понеделник Турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви днес, че отменя заминаването и пристигането на 238 полета на международното летище в Истанбул, планирани за 5 и 6 февруари, поради лоши метеорологични условия. Това се казва в изявление на превозвача в социалните мрежи, цитирано от ТАСС.
"Обръщаме внимание на нашите пътници, които планират заминаване или пристигане от летище "Истанбул". Поради очакваните неблагоприятни метеорологични условия 238 излитащи/пристигащи полета на летище "Истанбул" на 5 и 6 февруари са отменени в рамките на ограничителните мерки на местните власти", се казва в изявлението.
От летището уточняват, че става въпрос за 166 международни и 72 вътрешни полета.
Миналия петък авиокомпанията предупреди за възможни промени в графика на заминаващите и пристигащите полети поради обилния снеговалеж, който се очаква да обхване Истанбул до 5 февруари. Компанията посъветва пътниците предварително да проверят състоянието на полетите си на сайта на Търкиш Еърлайнс.
Летище "Истанбул" се намира в европейската част на турския мегаполис. В Истанбул има и летище "Сабиха Гьокчен", което се намира в азиатската му част. Досега не са постъпвали съобщения за отменени или отложени полети на това летище, отбелязва агенцията.
В събота Главната дирекция по метеорология на Турция издаде предупреждение за неблагоприятни метеорологични условия и снеговалежи в 21 окръга на страната, включително Истанбул и Анкара, от вечерта на 4 февруари. "Според последните оценки на Главната дирекция по метеорология днес вечерта се очакват валежи под формата на сняг в районите на Мраморно, Егейско, Средиземно и Черно море, както и в западните, източните и югоизточните райони на Анадола (азиатската част на Турция, бел. ред.)", се казва в изявление на агенцията.
04.02.2023, 16:15 часа
317 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha