След 8 години: Нов ход на делото за "захарната афера" на Гриша Ганчев

След 8 години: Нов ход на делото за "захарната афера" на Гриша Ганчев Осем години след старта на т.нар. "Захарна афера" стартира делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Бизнесменът е оправдан от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) по т.нар. "захарно дело“, което продължи седем години в специализираните съдилища. 
Ганчев, който е собственикът "Литекс Комерс“ и мажоритарен собственик на футболния клуб "ЦСКА-София“, беше пратен на съд през 2015 г. за данъчни престъпления за над 700 000 лева, като според прокуратурата това е ставало чрез продажба без фактури на захар, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.
Според обвинението продажбите били извършвани чрез фирмите "Симек“ ЕООД, "Никдоналд Комерс“ АД и "Лозев“ ЕООД.
Още през 2012 г. Ганчев беше обвинен, че ръководи престъпна група и е склонил сина си Данаил, Емилия Станоева и Милко Димитров да извършат данъчните престъпления. Обвинения за помагачи в престъпната дейност бяха повдигнати на Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на "Литекс Комерс“ АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева За участие в групата беше обвинен и Тодор Симеонов.
16.02.2023, 10:53 часа
495 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha