МВнР предупреждава българите да внимават в Нидерландия

МВнР предупреждава българите да внимават в Нидерландия В Хага, Нидерландия, днес ще се проведе протест на нидерландските фермери, които изразяват своето недоволство от държавната политика в селското стопанство. Очаква се в протестните действия да вземат участие около 50 000 души, съобщава Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата на министерството. Значителна част протестиращите ще пътуват от други населени места, което най-вероятно ще предизвика интензивен трафик около и в Хага.
Демонстрацията ще се проведе в Южния парк на Хага (Zuiderpark) и се очаква да започне около обяд и да продължи до около 16 часа. Непредвидимото поведение на активистите, както и непредсказуемостта на техните действия, могат да доведат до нарушения на обществения ред и спокойствие, както и до нанасянето на щети на значителна стойност, допълват от МВнР.
В допълнение, за днес 11.03.2023 г. е планирана и още една протестна акция – на активисти от социално-политическото движение в областта на защита на околната среда и запазването на биоразнообразието - Extinction Rebellion (Хага). Организаторите на втория протест планират да блокират автомагистрала А12 (Utrechtsebaan) в близост до гр. Хага.
Във връзка с планираните протестни действия и реалната възможност те да предизвикат затруднения в придвижването в и около гр. Хага, както и да доведат до нарушения на обществения ред, от МВнР съветват българските граждани, пребиваващи временно или постоянно на територията на Нидерландия, да се информират предварително за текущата пътна обстановка, преди да предприемат пътуване в района на протеста, както и да съобразяват своето поведение със съветите и препоръките на местните органи на власт.
11.03.2023, 10:45 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha