17 000 лева задължения: Жена от Варна не е плащала сметки за вода от 19 години

17 000 лева задължения: Жена от Варна не е плащала сметки за вода от 19 години На фона на всички проблеми с поскъпването на водата и ограничаването ѝ като ресурс 43-годишна самотна майка от 19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 000 лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба. 
Тя живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983 година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.
„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете. 
Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината.
Нейната версия обаче е друга: „Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията. 
12.03.2023, 08:36 часа
467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha