Михаил Михайлов: „Български възход“ има план за овладяване на мигрантската криза и засилване на охраната на границата

Михаил Михайлов: „Български възход“ има план за овладяване на мигрантската криза и засилване на охраната на границата От няколко години България е под натиска на мигрантския поток, преминаващ през страната ни за да стигне до западна Европа, но това е само първата вълна, която ще продължи да се засилва. Това заяви Михаил Михайлов, експерт по национална сигурност и водач на листата във Враца на партия „Български възход с №15 в бюлетината в интервю за телевизия „Евронюз България“. Михайлов подчерта, че нелегалните мигранти не са само от държави с конфликти, а такива, които прииждат по икономически причини в търсене на по-добър живот, като тази група става все по-голяма. „Млади хора от държави от Северна Африка и Пакистан например идват за да се вплитат в социалната система на Европа да пуснат корени и на по-късен етап да изтеглят семействата си.“, заяви експерта. Михайлов представи плана на „Български възход“ за овладяване на нелегалния мигрантски поток и подсилване на външната ни граница. „В три стъпки: Възстановяване на разрушените гранични съоръжения, обслужващи пътища, окомплектоване на личен състав, допълване на щата на „Гранична полиция“ към местните структури, които знаят какво правят и разполагане на дронове с термокамери, които да засичат групите още на турска територия.“ Заяви Михайлов. Той подчерта, че фигурата на генерал Янев буди доверие и добави, че ситуацията в България е критична предвид вътрешнополитическата криза, в която се намираме вече втора година и войната в Украйна, на няколкостотин километра. И подчерта, че партия „Български възход“, която е с номер 15 в бюлетината и преди и в бъдещия парламент ще продължи да бъде балансьор, който води разумна политика, а това е особено небоходимо за да се стабилизра България.
„Преди предизборната кампания процентът ни беше около 4.5%, а след началото на кампанията започна да пада. Последните няколко години социологическите агенции имат навика да правят грешки, особено в момент на кампания. Това, което виждам на терен обаче е друго – срещаме подкрепа и съм убеден, че ще преминем 4% бариера.“ Предупреди водача на листата на партия „Български възход“ във Враца.
„Ген. Янев поде политика на разговори с всички политически сили, което не се хареса на останалите. Докато другите чертаеха червени линии, той се стремеше да обедини този разговор и да се стъпи на някакви приоритети. Към края на парламента обаче видяхме, че всички започнаха да говорят за диалог.“, каза още той.
Военната помощ за Украйна минава не през политически разговор, а през експертизата на ръководството на Българската армия, защото не може да се намали капацитетът на армията за сметка на каквото и да е, подчерта Михайлов и добави, че те знаят какво може и какво не може. „Украинската страна иска противовъздушна отбрана и изтребителна авиация. Без тези два елемента са в основата на защитата на българското небе. Те и без това са с изтичащ ресурс. При положение, че имаме АЕЦ няма как да се лишаваме от тези способности.“, предупреди Михайлов.
Трябва финансиране в системата на отбраната. От 20 г. тя е системно недофинансирана. „Български възход“ ще предложи веднага предсрочно още в бюджета за 2023 г. изпълнение на националния план за повишаване на финансирането.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
14.03.2023, 09:24 часа
1375 0