Трябва да знаете тези 9 важни правила за етикет

Трябва да знаете тези 9 важни правила за етикет Живеем в дигитален свят, където някои правила, свързани с етикета, са станали старомодни, но се появиха нови невербални правила.
Понякога не знаем дали трябва да занесем нещо на парти или да харесаме публикация за лоши новини. Познаването на тези модерни неща ще ви помогне да оставите добро впечатление, независимо къде се намирате.

1. Не слагайте чантата си на масата
Вероятно всяка жена е била в ситуация, в която сяда на масата и започва да търси къде да сложи чантата си. Не слагайте нито една от вашите вещи на масата. И ние не говорим само за вашата чанта, а за слънчевите очила и телефона. Също така не е добра идея да поставите чантата си на пода. Не е много хигиенично, освен това може да надраска дъното й.

2. Никога не прекратявайте връзка, като използвате съобщение или социални медии
Това е категорично забранено и проява на безвкусица. Разбира се, че е по-лесно, но светът е малък. Дигиталните раздели могат да бъдат по-бързи и по-прости, но не са много уважителни.

3. Винаги пращайте съобщение, ако закъснявате
Няма значение дали е бизнес или приятелска среща. Отнема само 30 секунди, за да изпратите съобщението на някого и да му споделите вашите проблеми с времето. Човекът ще ви бъде благодарен.

4. Скрийте електронните устройства по време на хранене
Представете си, че вечеряте с приятел, а той непрекъснато проверява телефона си и отговаря на съобщения, докато сте по средата на храненето. Може би се чудите защо изобщо се е съгласил да се види с вас, ако няма време за вас. Оставете електронните си устройства настрани и ги игнорирайте по време на хранене.

5. Избършете устата си със салфетка, преди да пиете
Това ще ви помогне да избегнете досадни петна от храна върху чашата си. Но не го правете с носна кърпа.

6. Не искайте остатъци от храна на бизнес обяд или вечеря
Това ви кара да изглеждате като недохранени у дома, а със сигурност вашите бизнес партньори може да помислят нещо неособено ласкаво за вас. Ако не може да изядете цялата поръчана от вас храна, просто я оставете в ресторанта.

7. Не използвайте слънчеви очила или слушалки, когато разговаряте с някого
Показването на уважение към човека, с когото разговаряте, е много важно не само за него, но и за вас. Това помага за изграждането на вашата репутация. Ако внезапно видите приятел или колега на улицата, свалете слънчевите очила, за да може да направите контакт с очите и се отървете от слушалките на телефона.

8. Не отивайте на партита с празни ръце
Да уважаваш домакина, е задължителен елемент от правилата на етикета. Ако отивате на купон, вземете нещо със себе си, за да зарадвате човека, който ви е поканил. Това се отнася винаги, освен за случаите, когато изрично сте помолени да не носите нищо.

9. Не нарязвайте цялото ястие наведнъж
Режете пържолата си бавно, парче по парче. Това правило за етикет е често срещано, но се нарушава много често.
22.03.2023, 10:00 часа
611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha