Сменят изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“

Сменят изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ В Търговския регистър е подадена промяна на изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД.
Досегашният шеф на дружеството, което е собственост на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, Любен Маринов се сменя с Валентин Илиев, който е на ръководна позиция в атомната електроцентрала. Промяната още не е вписана официално в Търговския регистър, като се очаква това да стане факт идната седмица.
Почти същата рокада в ръководството на проектната компания имаше преди 10 години. През август 2013 Валентин Илиев заменя като изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД първия шеф на дружеството Любен Маринов. Това продължава до декември 2014 година, когато Маринов отново се връща на поста с решение на Съвета на директорите на едноличния собственик на капитала, който е АЕЦ „Козлодуй“.
Сега по същество се случва същото и то два месеца след като предишното Народно събрание прие Проект на решение за възлагане на Министерски съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“ с технология AP1000.
Валентин Илиев е роден на 4 март 1971 г. в Благоевград. Работи в АЕЦ „Козлодуй“ от 1997 г. През 2012 г. заема поста „Ръководител на управление „Нови мощности“ в дирекция „Развитие и модернизации“. След като от август 2013 до декември 2014 година е изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ЕАД, се връща на работа в АЕЦ.
17.03.2023, 09:45 часа
4973 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha