Ексклузивно! Двама врачани са арестувани заради залятата с киселина гадателка в Пловдив

Ексклузивно! Двама врачани са арестувани заради залятата с киселина гадателка в Пловдив Двама души от Враца са задържани по случая с гадателката, която бе залята с киселина в Пловдив, научи агенция BulNews.
Припомняме, че престъплението бе извършено на 14 март. Тогава непознат маскиран мъж влязъл в апартамента на 52-годишната Тони, която се занимава с гадаене на карти. Тъй като жената е трудноподвижна, а в дома ѝ идвали често клиенти, вратата била винаги отворена. 
Нападателят залял жената със сярна киселина в лицето, а след това избягал.

Маскиран мъж заля с киселина жена в дома ѝ в Пловдив

След разследване за нападението са задържани двама души, казаха от прокуратурата в Пловдив. Арестуваните са от Враца и са криминално проявени. Единият е известен с поредица криминални прояви, сред които взривове, отвличания и подкупи в крупни размери, включително на известни личности. Името му е замесено и в крупни финансови измами. Преди 8 години срещу него е имало и опит за убийство с боен пистолет.
"С джип физическият извършител и помагачът му пътуват от Враца до Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока - с маска, каскет и яке с висока яка тръгва към адреса. При влизането си във входа слага ръкавици и калцуни. След това директно се качва на етажа, влиза в отключения апартамент и на въпроса на жената "Как да ви помогна?" той й отвръща "Аз ще ти помогна" и я залива със сярна киселина", обясни районен прокурор Петър Петров.
Все още не е ясен мотивът за извършеното престъпление. Изясняват се детайли и дали задържаните са действали по поръчка, или става въпрос за лично отмъщение.
Жената е с изгаряния по лицето, както и по горен и долен крайник. Все още се намира в болница, а според лекарите ѝ предстои продължително възстановяване.
17.03.2023, 09:22 часа
5667 1
Коментари

уйна

17.03.2023, 10:27 часа
Ама как па не е разгадала че и предстой щета.А явно и някой излъган от нея не е изтърпял.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha