В Монтана организират турнир по тенис на маса за ученици

В Монтана организират турнир по тенис на маса за ученици Младежки дом - Монтана организира турнир по тенис на маса за ученици. Всички желаещи от 5 до 12 клас могат да се включат в спортната надпревара. Състезанието ще се проведе на 26 март /неделя/ във фоайето на институцията. Записването става на място от 9 часа.
Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи. Първата ще обхваща учениците от пети до осми клас, а във втората попадат учениците от девети до дванадесети клас. Групите ще бъдат смесени, т.е. няма да има разделения на момичета и момчета. В своята възрастова категория състезателите ще бъдат разделени на три предварителни групи. Първите двама от всяка група се класират за финал.
На финала се играе всеки срещу всеки 3 от 5 гейма. Класиралите се състезатели от първо до трето място във всяка от възрастовите групи получават грамоти и медали, осигурени от организаторите.  
Главен съдия на турнира ще бъде Здравко Петров, който е ръководител и треньор в Клуба по тенис на маса към Младежкия дом. Според него през последните години е нараснал интереса на много млади хора към този вид спорт и включването им в спортни инициативи ги провокира и стимулира към активен начин на живот.
17.03.2023, 13:29 часа
723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha