"Бдин" си върна първото място след 3:0 над "Ботев II" /Враца/ /снимки/

"Бдин" си върна първото място след 3:0 над "Ботев II" /Враца/ /снимки/ "Бдин" победи с 3:0 дублиращия отбор на "Ботев" Враца в среща от 19 кръг на Северозападната Трета лига. Трите точки изкачиха видинчани отново на върха в класирането, след като по същото време "Локомотив" /Мездра/ записа равенство 0:0 като гост на "Боруна" /Царева ливада/.
Мачът на стадион "Георги Бенковски" във Видин не предложи много красив футбол, но видинчани успяха да отбележат три безответни гола, дело на Тома Ушагелов, Александър Соколов и Стойчо Стойков.
В 14-ата минута Стойчо Стойков центрира опасно отдясно, а Ушагелов засече топката отблизо за 1:0. Две минути след началото на второто полувреме Александър Соколов проби в наказателното поле на гостите, но преди да нанесе удар защитник на гостите го спъна, а главният съдия Христофор Петков посочи бялата точка. Опитният нападател на домакините Соколов реализира дузпата за 2:0. Четири минути преди последния съдийски сигнал Ушагелов нахлу в пеналта на "Ботев" и се сблъска с вратаря Любомир Василев, топката обаче попадна у Стойков, който оформи крайното 3:0. Стражът на "Ботев" напусна терена с контузен глезен и бе откаран с линейка за преглед във видинската болница. Гостите претендираха за нарушение в атака, но главният съдия бе категоричен, че голът е редовен.
"Може би това е най-слабият ни мач през целия сезон, но в крайна сметка е нормално след толкова много мачове понякога нещата да не се получават. Хубавото е, че все пак спечелихме, въпреки че не превъзхождахме толкова категорично отбора на "Ботев" /Враца/. Най-важното за нашия отбор са точките, защото само точките ни гарантират оставане в борбата за първото място. След равенството на Мездра излизаме отново на първото място. Групата е такава, че има три отбора, които са с по-добри качества от останалите. Борбата ще бъде между нас, Мездра и "Локомотив" /Горна Оряховица/. Надявам се ние да сме крайните победители", каза след срещата старши-треньорът на "Бдин" Николай Цветков.
18.03.2023, 20:58 часа
1940 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha