Пожар изпепели четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм

Пожар изпепели четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на троянското село Черни Осъм.
Пожарът вече е потушен от троянските пожарникари. Няма пострадали хора, с изключение на жена, която е изживяла тежък емоционален стрес. Оказана ѝ е медицинска помощ. 
От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщават, че сигналът за пламъците е подаден в около 9 часа тази сутрин. На място огнеборците са установили, че пожарът е тръгнал от покрив на две слепени къщи и е обхванал покривите на още две. Най-вероятната причина за пламъците е неизправен комин.
Според първоначалния оглед покривът на двете къщи, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожен, а на съседните две – частично.
На място на инцидента е била Донка Михайлова, заедно с със заместник-кмета Ангел Ангелов.
„Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация „Обнова“, осигури подслон и финансирането на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още утре ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подпомагане. Със специалисти на Общината утре ще осигурим и първоначално обследване на конструктивното състояние на сградите. При необходимост ще помогнем с техника, дрехи и завивки“, добави кметът на Троян.
19.03.2023, 14:29 часа
597 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha