След тежки партита! Заловиха 4-ма пияни да въртят волана из Монтанско

След тежки партита! Заловиха 4-ма пияни да въртят волана из Монтанско Четирима пияни шофьори са заловени зад волана през уикенда, съобщават от полицията в областния град.
Вчера, около 5.45 часа на ул. "Неофит Рилски" в областния град служители на сектор "Пътна полиция" при областната дирекция на МВР в Монтана спрели за проверка лек автомобил "Сеат Толедо". Зад волана на монтанската кола седял 25-годишен жител на село Смоляновци. 
При извършената проба с техническо средство алкотест е установена концентрация на алкохол от 1.26 промила в издишания от водача въздух. 
На нарушителя е съставен акт и е задържан до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б ал.1 от НК.
Другият случай е от около 17 часа вчера, във Василовци. На ул. "Камен Евстатиев" е бил спрян за проверка мотопед "Ехплорер Кракер 50" с монтанска регистрация, управляван от 42-годишен ломски жител. Пробата на водача с алкотест отчела 1..00 промил концентрация на алкохол в издишания от него въздух. 
На нарушителя са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата и акт по Кодекса за застраховането. Работа по случая продължава районното управление в Лом.
В събота пък, около 15.20 часа, на ул. "Асен Златаров" в Монтана, полицаи спрели за проверка „Опел Фронтера“ с прикачено туристическо ремарке. Джипът бил управляван от 52-годишен водач от областния град. Проверка с дрегер показала, че мъжът управлява е седнал зад волана след употреба на 1.23 промила алкохол. 
Нарушителят е задържан до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б ал. 1 от НК.
Последният случай е от Лом в петък. Около 11 часа, полицаи спрели на улица „Славянска“, в района на бившето военно поделение, лек автомобил „Нисан Кашкай“. За волана на джипа седял 54-годишен ломчан.
Полицаите направили проверка за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 0.91 промила в издишания въздух.
На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата. По случая работи районното управление в Лом.

*Снимката е илюстративна
20.03.2023, 12:44 часа
1716 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha