При акция "Купен вот": Полицаи откриха списъци с имена в две къщи в Монтанско, има арестуван

При акция "Купен вот": Полицаи откриха списъци с имена в две къщи в Монтанско, има арестуван Полицията е арестувала мъж от Берковица и разследва семейство от Доктор Йосифово за купуване на гласове, научи агенция BulNews.
Днес на територията на цялата област е проведена акция срещу битовата престъпност и купения вот. Извършено е претърсване в къща в село Доктор Йосифово. При обиска са открити три тетрадки и отделно пет листа, на които имало изписани имена на хора от селото, а срещу тях парични суми, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Къщата е обитавана от мъж на 41 години и жена на 40 години, които до момента нямат криминални прояви. Мъжът се издирва, тъй като не е бил на адреса в момента на претърсването.
В Берковица пък има арестуван - 56-годишен мъж. При претърсване в дома му също са намерени списъци с имена, телефонни номера и суми срещу тях. Открити са и два нерегистрирани газови пистолета и патрон за "Макаров". 
Образувани са две досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите и купуване на гласове по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс.
От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че от началото на кампанията в региона са проверени пет сигнала за купуване на гласове. През кампанията за предишните избори на 2 октомври 2022 година в област Монтана също имаше образувани досъдебни производства за купуване на гласове, някои от които стигнаха в съда. Има и една осъдителна присъда, а други дела още текат.
21.03.2023, 15:27 часа
3374 1
Коментари

!!!

21.03.2023, 17:42 часа
Сите цигне в доктор Йосифово и Студено буче ще гласуват за ДъПъС-то ,даже и броиките са ми ясни , като върнеш и прегледаш списаците от предишните избори. Митко галата пак ще е на ход.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha