Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмамата OneCoin

Българка е екстрадирана в САЩ заради участие в криптоизмамата OneCoin Българка е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата OneCoin, съобщи американското министерство на правосъдието, цитирано от БТА.
В съобщение на министерството се посочва, че Ирина Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски съдия.
Дилкинска е работила като ръководител на правния отдел на "OneCoin". В обвинението срещу Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" Ружа Игнатова.
Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с "OneCoin" Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.
Дилкинска е обвинена в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.
22.03.2023, 08:25 часа
456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha