Влаковете потеглиха отново в Гърция след смъртоносната катастрофа

Влаковете потеглиха отново в Гърция след смъртоносната катастрофа лаковите превози бяха възобновени частично днес в Гърция за първи път след смъртоносната железопътна катастрофа преди три седмици, предаде Асошиейтед прес, като напомни, че това става в момент, когато дясноцентристкото правителство на страната се опитва да си възвърне позициите преди предстоящите парламентарни избори.
При челния сблъсък на 28 февруари, най-смъртоносният в историята на Гърция, загинаха 57 души, а десетки бяха ранени, като девет от тях все още са в болница.
Националните и крайградските влакови услуги бяха възобновени само в ограничени участъци от железопътната мрежа, с допълнителен персонал във влаковете и гарите и задължителни пунктове за намаляване на скоростта в районите, където вероятността за сблъсък се счита за по-висока. 
Първият влак за деня беше този в 04:45 ч. сутринта от Атина до Иной. Възстановена беше и крайградската железопътна линия до международното летище в Атина. 
Пълното обслужване ще бъде възобновено на 11 април, включително железопътният транспорт между Атина и втория по големина град в Гърция - Солун.
Смъртоносният сблъсък между пътнически влак по маршрута Атина-Солун и насрещно движещ се товарен влак открои дългогодишните проблеми със системите за наблюдение на безопасността на мрежата, посочва АП.
След катастрофата преднината на правителството в проучванията на общественото мнение намаля приблизително наполовина до едва три пункта пред основния му ляв съперник седмици преди изборите. 
Министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи снощи, че ще проведе избори през май - месец по-късно от първоначално очакваното - но не посочи точна дата.
22.03.2023, 09:42 часа
643 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha