Ученици от Математическата във Враца се върнаха с медали от състезанието "Финансова грамотност" /снимки/

Ученици от Математическата във Враца се върнаха с медали от състезанието "Финансова грамотност" /снимки/ Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца се върнаха с медали от Националния кръг на състезанието „Финансова грамотност“. Възпитаниците на гимназията за пореден път показаха високи резултати, като се завърнаха с два сребърни и един бронзов медал. Калоян Сираков от 5 клас и Павлин Лалковски от 12 клас спечелиха сребърни медали, а Денислав Ценов от 7 клас – бронзов.
Националното състезание „Финансова грамотност“ е за ученици от V до XII клас и се организира от Министерство на образованието и науката. Допуснати за национален кръг от страната бях 300 ученика, от които 11 от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Учениците класирали с в челната десятка на състезанието са Валери Ташев от 6 клас – 5 място, Димитър Ангелов от 6 клас – 10 място, Теодора Христова от 7 клас – 8 място, Никола Дебърски от 8 клас – 4 място, Деница Йорданова от 10 клас – 6 място.
Грамоти за добро представяне получиха и учениците Даниел Скретинг и Цветелина Цветанова от 5 клас и Давид Иванов от 6 клас. 
Учителите, подготвили учениците за състезанието, са Галя Петрова, Ангелина Банчева, Калин Конов, Веселка Вълова и Нели Симеонова.
"Пожелаваме успехи на нашите възпитаници и нови признания за положения труд.
Благодарности на Община Враца за съдействието!", написаха от ръководството на ППМГ.
22.03.2023, 16:02 часа
893 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha