Камериерка посочи най-мръсните неща в хотелската стая

Камериерка посочи най-мръсните неща в хотелската стая От хотелските камериерки обикновено се очаква да почистват 15 до 20 стаи по време на осемчасовата си смяна, така че просто изчисление им дава само 20-30 минути на стая в най-добрия случай. През това време те почистват стаята, оправят леглата, сменят чаршафите и кърпите, изхвърлят боклука и много други. С толкова много работа и толкова малко време много може да бъде преносно (и буквално) натикано под килима.
Бившата икономка на хотел Тара Ричардсън посочи няколко предмети в повечето хотелски стаи, които е най-малко вероятно да бъдат добре изчистени по време на редовното посещение на стаята. Ако сте склонни да ги използвате, изповедта на камериерките може да ви откаже.

Кафе машини
„Кафемашините обикновено се почистват само повърхностно (бързо пръскане и избърсване), тъй като повечето хотели са по-загрижени за външния вид и скоростта, отколкото за действителната чистота“, казва Ричардсън.
„Кафемашините рядко се почистват старателно, което означава, че вътре има много бактерии, а понякога дори се появяват мухъл поради застояла вода и неправилно почистване.

Кофи за лед
Може би сте си помислили, че ако се използва с найлонова торбичка, кофата за лед трябва да е достатъчно чиста. Според Тара, само защото използвате плик и го изхвърляте, не означава, че всички го правят.
„Лично съм виждала кофи за лед, използвани като кучешки купи, кофи за повръщане и т.н., и като цяло кофите се почистват само едва-едва“, казва тя.
„Излива се вода или лед, след това само бързо почистване на прах и може би пръскане с някакъв евтин почистващ препарат, който хотелът предлага на персонала.“

Одеяла и юргани
Това може да е трудно да се избегне, особено през зимния сезон, но Ричардсън предупреждава, че в повечето хотели одеялата и завивките се перат и сменят много рядко.
„Там, където работех, освен ако нямаше видимо петно, одеялата, юрганите и покривките се носеха в пералнята само веднъж годишно."
23.03.2023, 16:45 часа
942 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha