Иван Демерджиев: Цената на глас вече е 150 лева

Иван Демерджиев: Цената на глас вече е 150 лева "Цената на един глас вече е достигнала 150 лева. Има и данни, че плащанията се правят поетапно, една част преди, а другата след изборите", това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг пред медиите. 
"Всеки ден се променят данните. До вчера имаше образувани 48 досъдебни производства за купуване и продаване на гласове. Това е повече от сравнимия период за предходните избори. Сигнали има ежедневно, има и задържани", уточни министърът относно търговията с вот и предстоящите избори. 
"Схемите са най-различни. Не са чак толкова необичайни. Предоставят се суми, обещават се социални услуги, засилва се и корпоративният вот", каза Демерджиев.
"Отдавна сме свързали парични потоци с партии. Сега не мога да обявя кои са партиите", заяви служебният министър.
"През тази седмица ще имаме интензивни полицейски операции. Ще се провеждат ежедневно и в различни населени места", каза още той.
"Масовите сбивания в България продължават години наред. Те са естествена последица от маргинализацията на една част от българското население, което вместо да бъде интегрирано и образовено е оставено да бъде машина за гласувана, която се използва на изборите", коментира той масовия бой в Казанлък, в който загина един човек.
24.03.2023, 12:17 часа
756 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha