Бивш президент на Монголия: Русия използва малцинствата като "пушечно месо" на фронта

Бивш президент на Монголия: Русия използва малцинствата като "пушечно месо" на фронта Русия използва националните малцинства като "пушечно месо" на фронта, докато етническите руснаци са по-жалени. Това заяви бившият президент на Монголия Цахиагийн Елбегдорж в интервю за Канал 24, предаде "Униан" .
Той отбеляза, че "частичната мобилизация", извършена миналата есен, е засегнала предимно регионите, където живеят национални малцинства. В същото време големите руски градове, като Москва и Санкт Петербург, са били практически заобиколени от мобилизацията.
"В отдалечените региони тази мобилизация беше принудителна, никой не питаше никого, трябва да отидете. Всички тези отдалечени региони са много бедни и изпращат съпрузите и синовете си на война в Украйна", казва Елбегдорж.
Бившият лидер на Монголия заявява, че мнозинството от убитите руски войници в Украйна са буряти, тувинци и калмици.
„По етническа принадлежност те са монголи и са били принудени да направят това, тласкат ги в тази война. В някои малки градове вече няма мъже на военна възраст. В Украйна Кремъл убива украинци, а в Русия унищожава националните малцинства. Това са обикновени етнически прочиствания, военно престъпление", казва политикът.
02.04.2023, 13:15 часа
339 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha