Зимата се завръща в Румъния

Зимата се завръща в Румъния Жълт код за дъжд, сняг и вятър влиза в сила за почти цяла Румъния от тази вечер, предупреждават метеоролозите в страната. Очаква се значително застудяване на времето.
Температурите ще паднат с 15 градуса и във вторник няма да надхвърлят 7-10 градуса. 
„Ще захладнее значително заради проникването на студена въздушна маса и заради циклона в Средиземно море. Вятърът ще се усили и ще достигне скорост от 60 км/ч. В южните и югоизточните райони ще вали дъжд, а в планините и в северната и централната част на Молдова, Трансилвания и Банат - суграшица и сняг. Ще има периоди с виелици и намалена видимост“, информира изпълнителният директор на Националната метеорологична администрация Флоринела Джорджеску, цитирана от Диджи24.
За Южните Карпати е обявен оранжев код за силен сняг, особено на надморска височина над 1400 м. Ще натрупа значителна снежна покривка. 
Междувременно последните дъждове причиниха наводнения в окръг Караш-Северин в югозападната част на страната. Порои превърнаха улиците в реки. Специализирани екипи с две мотопомпи и багер отвеждат водата от дворовете на местните жители.
Оранжев код за наводнения е в сила за районите на Тимиш и Караш-Северин, предава БТА.
03.04.2023, 16:12 часа
492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha