Обвиненият в тероризъм българин остава в ареста в Белгия

Обвиненият в тероризъм българин остава в ареста в Белгия

Обвиненият в тероризъм българин Сергей Радков ще остане в ареста в Белгия поне още месец, реши съдът. Той бе задържан в хода на акция по осуетяване на готвен терористичен акт. 
Разследването започнало на 27 март. Според работещите по случая течала подготовка на атаки в три брюкселски квартала - "Завентем", "Моленбек" и "Скарбек". Претърсени бяха частни домове и са извършени арести в белгийската столица. В същото време бе арестувана и друга група в Антверпен.
От федералната прокуратура на Белгия обясняват, че 20-годишният Радков се е радикализирал за изключително кратък период от време. Обвиненията срещу него са за участие в дейностите на терористична група.
Адвокатът на Радков поиска от съда той да бъде пуснат под домашен арест или с гривна за проследяване. Според него Радков е вярващ мюсюлманин, но не е радикализиран. Съдът обаче не уважи искането му.
В ареста остават и останалите обвиняеми от другата задържана група в Анверпен, за които има информация, че са готвели покушение срещу кмета на града и лидер на една от най-големите белгийски партии - Барт Де Вевер.

04.04.2023, 12:18 часа
261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha