Напрежение! Врачанско село скочи срещу изграждането на МВЕЦ на „Огоста“ от белослатинска фирма /снимки/

Напрежение! Врачанско село скочи срещу изграждането на МВЕЦ на „Огоста“ от белослатинска фирма /снимки/ Втора седмица врачанското село Софрониево живее в напрежение, научи агенция BulNews.
Причината за него е полученото в кметството инвестиционно намерение за изграждането на малка водноелектрическа централа /МВЕЦ/ на река „Огоста“, която минава край населеното място. Инвеститор е белослатинската фирма „Кожухарски“ ООД.
В последния възможен момент бизнесменът се появил в селото, за да се опита да успокои живеещите в него, че проектът няма по никакъв начин да заплаши района и да ограничи местните в ползването на реката. Въпреки мазните му обещания по време на срещата, той не е успял да убеди хората в своите тези и по тази причина срещу него вече е направена подписка с около 200 имена, в която се възразява категорично срещу изграждането на новото съоръжение.
Организаторите на протеста твърдят, че тя вече е изпратена до РИОСВ-Враца, Басейнова дирекция в Плевен и МОСВ в София.
По неофициална информация инвеститорът вече е получил отказ от институциите за започване на строежа, но хората са притеснени от евентуално обжалване и даване на зелена светлина за скандалния обект. Живеещите в Софрониево остават в готовност за по-крайна реакция, ако фирмата от Бяла Слатина намери вратичка в закона и сбъдне намеренията си.
07.04.2023, 08:50 часа
6794 2
Коментари

Липничанин

08.04.2023, 10:13 часа
Познавам ги добре Кожухарски ООД - свестни хора са, може да им се вярва че няма да вдигнат нивото и да навредят на селото и на реката. Защо да не опитат да го направят - грехота е такова съоръжение да стои неизползвано и да се руши толкова години ...

Хайрединченин

07.04.2023, 10:02 часа
Браво на тия хора! В Хайредин проспахме този момент и реката ни стана на блато!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha