Скръбна вест! Внезапно почина известният журналист от Враца Кирил Луканов

Скръбна вест! Внезапно почина известният журналист от Враца Кирил Луканов Преди малко в линейка пред Спешния център във Враца затворих очите на Кирчо Луканов.
Преди около час най-известният врачански журналист е паднал на около 100 метра от редакцията на агенция BulNews. Очевидци извикали линейка, но спешните медици само констатирали смъртта му. Тъй като не е носил лична карта в себе си, се наложи да бъде разпознат, след което беше уведомен неговият син Емил.
Кирил Луканов работи за най-големите български вестници, като през това време бе обявяван за „Кореспондент на годината“ и „Най-добър журналист“.
Когато през есента на 1995 г. реших да създам модерен вестник във Враца, той беше първият човек, когото поканих в екипа си. Докато бях собственик на „Конкурент“, Кирчо беше последователно зам.-главен редактор и главен редактор. Той беше онзи стълб в съвместната ни работа, на който винаги можех да разчитам.
През последните години при всяка наша среща му казвах в очите, че е най-добрият журналист, с който съм работил. Казвах му го тогава и го повтарях, за да не се налага да го пиша посмъртно, когато той нямаше да го чуе.
Едни от най-умните хора, които съм познавал. Интелигентен, четящ, търсещ истината - такъв ще го запомня завинаги. Кирчо обичаше живота по свой начин и често оставаше неразбран от хората, които не го познаваха добре. Бонвиван, кавалер, той никога не си позволи да обиди незаслужено свой събеседник. Преди години с покойния ми син Димитър обсъждаха да напише книга за журналистиката, но не им стигна времето. И на двамата…
Със смъртта на Кирил Луканов си отива една епоха във врачанската журналистика.
Истински мъдрец, каквито днешното време не може да ни предложи!

Бог да те прости, приятелю!

Димитър вече те очаква горе…

Даниел Бузов
10.04.2023, 11:08 часа
8867 1
Коментари

Бако

10.04.2023, 22:09 часа
Ерудит, интелектуалец, но преди всичко - добър човек. Обичаше книгите и журналистиката, но, за съжаление, повече обичаше чашката. Да ти е светло на голямата душа. Със сигурност ще ни липсваш.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha