Маскирани помогнаха на осъден за убийство да избяга, докато бил транспортиран до зъболекар

Маскирани помогнаха на осъден за убийство да избяга, докато бил транспортиран до зъболекар Маскирани мъже в Швеция са освободили осъден за убийство престъпник, когато бил закаран на зъболекар, предаде ДПА, като се позова на съобщения на шведското радио и представители на затворническите власти. Според шведското радио избягалият е 17-годишен младеж.
Затворническите власти съобщиха, че младежът е трябвало да бъде отведен от изправителен дом, за да отиде на зъболекар в град Сьодертале, югозападно от шведската столица Стокхолм. Когато затворническият автомобил пристигнал пред зъболекарския кабинет, до него спрял друг автомобил. Тримата охраняващи младежа служители на затвора били заплашени с оръжие. Според полицията заплахата е била отправена от поне двама маскирани мъже, които след това се качили в колата с младежа и потеглили. Полицията издирва избягалия затворник и неговите съучастници с хеликоптер.
Това е вторият подобен случай в Швеция в рамките на няколко месеца. През февруари в град Норшьопинг друг затворник беше освободен, когато бил транспортиран от затвора в болница.
Шведският министър-председател Улф Кристершон нарече освобождаването шокиращо. "Мисля, че е скандално човек, който може да е убил друг човек, просто да избяга с помощта на въоръжени съучастници", коментира той пред шведския парламент.
14.04.2023, 11:35 часа
486 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha