Ликвидираха виновника за атентата в Кабул

Ликвидираха виновника за атентата в Кабул Талибаните са убили организатора на нападението на летището в Кабул през 2021 г., при което загинаха 13 американски войници и 170 афганистанци, съобщават американските медии.
Според Асошиейтед прес лидерът от ИДИЛ е бил убит от талибаните в Южен Афганистан в началото на април по време на поредица от военни операции срещу терористичната групировка.
От своя страна Си Ен Ен цитира говорителя на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби, който нарича ликвидирания мъж "мозъкът зад ужасяващата атака", извършена в последните дни на изтеглянето на САЩ от Афганистан.
Кърби не уточни кога талибаните са убили лидера на ИДИЛ-К. Той определи събитието като една от "поредицата високопоставени загуби на лидери", които ИДИЛ претърпя през тази година.
През август 2021 г., в разгара на евакуацията на американските военни от Афганистан, беше извършено терористично нападение близо до летището в Кабул.
Убити бяха около 200 души, сред които американски военнослужещи, членове на талибаните и цивилни граждани. ИД пое отговорност за атентатите.
26.04.2023, 13:26 часа
353 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha