Внимание! Опасно съоръжение отряза достъпа до една от най-красивите забележителности във Врачанския Балкан /снимки/

Внимание! Опасно съоръжение отряза достъпа до една от най-красивите забележителности във Врачанския Балкан /снимки/ Достъпът до една от най-красивите природни забележителности във Врачанския Балкан – водопад Боров камък, е отрязан, научи агенция BulNews. Причината е опасно съоръжение, което се е разрушило и хора, които не са опитни планинари в добра физическа форма, не могат да преминат. 
За случая алармира врачанин в една от групите в социалната мрежа, в която граждани могат да подават сигнали до общината и кметския екип. По думите на мъжа, една от стълбичките по екопътека „Боров камък“ е изгнила, а част от стъпалата липсват. Той прикачва и снимки, доказващи твърденията му.
Мъжът пише още, че през почивните дни около Гергьовден много хора са избрали живописната екопътека, за да прекарат ден на открито сред природата. Тези от тях обаче, които са били с деца, не е имало как да стигнат до крайната дестинация и се е наложило да се върнат. 
От Община Враца заявиха, че ще предадат сигнала до дирекцията на природен парк „Врачански Балкан“, откъдето да вземат мерки за обезопасяване на съоръжението, за да могат жителите и гостите на града да се радват на красивата гледка от върха на водопад Боров камък. 
11.05.2023, 08:50 часа
7919 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha