Чудо: 4 деца оцеляха 17 дни в джунглата след самолетна катастрофа /снимки/

Чудо: 4 деца оцеляха 17 дни в джунглата след самолетна катастрофа /снимки/ Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в Южна Колумбия цели 17 дни след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата. За чудото съобщи президентът Густаво Петро вчера.
Децата са открити от спасителен екип, съставен от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.
Самолетът - "Чесна 206" - изпълнявал полет със 7души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за тревога заради повреда на двигателя.
"След усилено издирване от нашата армия открихме живи четири деца, които бяха в неизвестност след самолетна катастрофа в Гуавиаре. Това е радостна новина за цялата страна", написа Петро в Туитър.
При катастрофата са загинали пилотът, помощникът му и майката на децата - 33-годишната Мадалена Мукутау. Техните тела са открити в разбилия се самолет. Четирите деца на възраст 13, 9 и 4 години и 11-месечно бебе са оцелели при жестокия удар в земята.
По първоначални данни от гражданската въздухоплавателна администрация, която координираше спасителната операция, децата са успели да избягат от самолета и са тръгнали през тропическата гора, за да търсят помощ. Спасители, подпомогнати от следови кучета, попаднали на изхвърлени плодове, които децата са яли, за да оцелеят, както и на импровизирани укрития, направени от растителността в джунглата. В спасителната операция участваха и самолети и хеликоптери на колумбийската армия.
19.05.2023, 13:01 часа
527 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha