Голямо сърце! Мартин Харизанов помогна на младежите от ГЕРБ да съберат средства за църквата във Върбица /снимки/

Голямо сърце! Мартин Харизанов помогна на младежите от ГЕРБ да съберат средства за църквата във Върбица /снимки/ Благотворителният кулинарен фестивал - базар обедини в обща кауза народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов, кмета на Община Враца Калин Каменов, председателя на Общински съвет Владимир Христов, общинските съветници Тони Милева, Цветелина Николаева и Десислава Димитрова, заместник – кмета Петя Долапчиева, кметове на малки населени места, младежката организация на ГЕРБ – Враца, представителите на ЖГЕРБ и СГЕРБ.
Кметът Калин Каменов и общинските съветници, със средства на Община Враца, Врачанска митрополия и лични дарения построиха храмът в село Върбица, Младежи ГЕРБ -Враца, заедно с народните представители от ГЕРБ - СДС Красен Кръстев и Мартин Харизанов поставиха камбанарията, а скоро, със събраните днес, които са 1800 лева, църковната обител ще бъде изографисана.
В инициативата се включиха представителите на пенсионерските клубове и организацията на хората с увреждания от Враца, които приготвиха традиционни за Северозапада сладки, солени ястия и десетки кулинарни изкушения. 
Жури оцени най-вкусните, най-автентичните и атрактивни ястия в палитрата блюда в категориите сладки и солени баници, пити и сладкиши, които бяха закупени в своеобразен базар. Най-добрите кулинари получиха награди и грамоти.
„Днес ни събира каузата, в която всеки един от нас е благотворител, защото храмове се правят със сърце, вяра и с обич за хората. Благодаря Ви, че се отзовахте и участвахте в организираната от Младежи ГЕРБ благотворителна инициатива, с която успяхме да съберем средствата за изографисването на храма в село Върбица“, заяви депутатът Мартин Харизанов.
Народният представител Красен Кръстев приветства благородната инициативата, като подчерта, че добротворните дела, вярата и традициите са в основата на националния ни дух. “Радвам се, че виждам толкова хора тук днес, водени от  мисълта и примера, как с общи усилия можем да подпомогнем доизграждането на параклиса „Свети Георги“. Благодарен съм, че съумяхме заедно да се включим в това дело, дни преди празника на духовността 24 май “, подчерта Красен Кръстев.
Своята подкрепа изрази и кметът на Община Враца Калин Каменов, като изрази увереност, че традициите ще пребъдат, когато се предават с мъдрост и вяра от поколение на поколение.
Специален музикален поздрав към всички присъстващи на благотворителния кулинарен фестивал – базар отправиха танцьорите на Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.
20.05.2023, 20:48 часа
2253 0