Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ

Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ "ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ". Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.
"Миналата седмица обещах "Има такъв народ" да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери. От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с "Има такъв народ". Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип", написа Трифонов.
И продължи: "Затова "Има такъв народ" няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България".
22.05.2023, 08:55 часа
690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha