Областният управител на Враца Георги Митов присъства на откриването на консулство на Сърбия в Благоевград /снимки/

Областният управител на Враца Георги Митов присъства на откриването на консулство на Сърбия в Благоевград /снимки/ Почетно консулство на Република Сърбия беше официално открито в петък в Благоевград. Тържественото откриване пред зала “22 септември” започна с химна на двете страни, в изпълнение на трио „Сопрано“. Събитието уважи и областният управител на Враца Георги Митов, неговите колеги от София област, Перник, Видин, Кюстендил, Плевен, както и зам. областният управител на Благоевград Слави Христов.
Георги Митов поздрави почетния консул Митко Солаков, пожелавайки му успех и ползотворна работа за добрите взаимоотношения между двата съседни народа.
На церемонията по откриването присъства сръбският посланик у нас Н. пр. доц. д-р Желко Йович, който бе посрещнат от кмета на община Благоевград Илко Стоянов. Българската православна църква, представители на различни институции и десетки граждани уважиха още събитието.
Това е второто почетно консулство на Република Сърбия у нас, като първото се намира в Пловдив. Митко Солаков ще бъде почетен консул в Благоевград. Той изрази задоволството си от факта, че ще има възможност да работи в името на добросъседските отношения между двете държави. Приоритет ще бъде развитието на туризма.
Събитието продължи с изпълнение на Ансамбъл „Пирин“ и водосвет на офиса на консулството, което се намира на пл. „Георги Измирлиев“.
22.05.2023, 13:47 часа
433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha