Започна приемането на творби за литературния конкурс "Яна Язова"

Започна приемането на творби за литературния конкурс "Яна Язова" За 17-та поредна година в Лом стартира Националният литературен конкурс "Яна Язова". 
Право на участие имат автори на възраст от 14 до 35 години. Те могат да изпращат до три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси. Конкурсът е анонимен.
Изискванията са разказите да не надвишават пет машинописни страници, а стихотворенията -  една. 
Срокът за изпращане на творбите е до 30 септември. 
Предвидени са парични премии за победителите. За първо място в двете категории наградата е 200 лева, за второ – 150, а за трето – 100 лв. Организаторите предвиждат и специална награда за разказ на участник от Лом.
В рамките на литературния конкурс е обявен и конкурс за есе на тема "Моят роден град Лом". В него могат да участват ученици от община Лом на възраст до 18 години, които също ще получат награди и ще бъдат поощрени с парични премии. 
Творбите се изпращат в плик на адрес: гр. Лом, п.к. 3600, ул. Славянска № 1, Цветанка Кнезовска - главен библиотекар в НЧ "Постоянство 1856"- Лом.
Резултатите ще бъдат обявени на 19 октомври на сайта на Община Лом.
 
23.05.2023, 15:45 часа
584 1
Коментари

сходно

23.05.2023, 19:21 часа
битие като Петя Дубарова . Без подробности. Системата и политиката в мръсната ни държавица са ги унищожилии двете красиви , финни , чувствителни , духовни млади жени...Браво на България ! Тя и ще ни довърши скоро ,продажницата мутренска.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha