Врачани, спите ли?! АПИ провежда геноцид* срещу нас, умираме заради дупките по пътя

Врачани, спите ли?! АПИ провежда геноцид* срещу нас, умираме заради дупките по пътя Вчера една млада жена загина на международния път Е-79 между Враца и Монтана заради дупки на пътя. Ямите са твърде големи, една след друга и представляват реална опасност за шофьорите.
За тези 2 опасни дупки в района на село Краводер през последните седмици пътни полицаи са написали поне 10 рапорта до началника на КАТ.
За първи път в историята директорите на пътните управления във Видин, Враца и Монтана са подписали обща докладна до ръководството на АПИ в София за трагичното състояние на пътищата в Северозапада. Местните началници много добре виждат опасните дупки, но ръцете им са вързани, тъй като е необходимо да бъде отпуснато финансиране за извършването на ремонти.
Парите не се много, но въпреки това АПИ не смята за необходимо да плати да бъдат оправени пътищата, или поне така наречения „международен път“. И знаете ли защо?
Защото от тази поръчка не могат да се откраднат много пари и затова софиянци изобщо не се интересуват от живеещите в Северозапада. Средства има, но те са насочени там, където присвояванията са възможни и пълненето на чекмеджета - реалност.
Това отношение на АПИ е геноцид!
Живеещите в тази част на страната сме оставени да се изтребем, тъй като очевидно не сме необходими на държавата. Вчера умря жена заради тези две дупки, но това не е единственото място от Е-79, което създава напрежение в трафика заради разрушената пътна настилка. Такава е и дупката след Ребърково в участъка, където започва новата част на скоростния път. Такава е и дупката в другото платно, на около 50 м. от предната. Такива са пропаданията в новоизградения скоростен път между Ребърково и Люти дол, които от месеци създават предпоставки за ПТП. Заради първите две дупки вече станаха няколко тежки катастрофи, които блокираха за часове трафика от и към София. Там изхвърча от пътя и гръцки ТИР, който падна в дълбоко дере и само чудо спаси шофьора.
И какво направи АПИ? Постави знаци за ограничаване на скоростта на автомобилите и камионите и дотук! А по това трасе на ден минават хиляди ТИР-ове и още повече леки автомобили. И какво от това?!
Врачани, дошло е време да вземем съдбата си в собствените ръце! Време е за гражданско неподчинение и затваряне на пътища, за да бъдем чути от факторите в държавата, които да реагират и така да получим достойни условия на живот. Вижте какво правят французите, сърбите, румънците, гърците! Всеки народ решава проблемите си с протести и очевидно това е пътят, който стои пред нас. Досега чакахме АПИ да предприеме действия по ремонтирането на пътищата в Северозапада. Не се случва! Няма и да се случи.
Време е за бунт!
Време е да спасим живота си и този на нашите деца, за да не умираме в дупките по пътищата!
Няма кой друг да свърши тази работа.
Ако искаме да живеем ние, трябва да съсипем спокойния живот на тези в АПИ!
Имаме само един живот!
Съмва се!
Време е да ставаме!

*Геноцид (на гръцки: γενο – „род“, „племе“ и на латински: caedo – „убивам“) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група.

Даниел Бузов
25.05.2023, 09:36 часа
6392 5
Коментари

АПИ

25.05.2023, 21:00 часа
Ние, освен да крадем друго не можем да направим... тук-там хвърляме някоя количка асфалт от куртоазия, все пак трябва да отчетем дейност ! Благодарим ви, че си плащате винетките, за търпението и че мрете кротко, без да протестирате !

Олег

25.05.2023, 16:17 часа
Аз пътувам вече 18 години Враца Монтана всеки ден и съм свидетел поне на 10 смъртни случая на моста на Краводер докато благоволиха да го оправят .Този така наречен международен път е най-натоварения в България ,а подръжката на-лоша.

piko

25.05.2023, 10:50 часа
обърнете се към най великия кмет на всички времена и проблемите ви ще изчезнат

ППДБ

25.05.2023, 10:39 часа
Ние обещахме и обещаваме, че ще се ремонтира пътя, когато цъфнат налъмите. Гошо Тъпото и Мая Общата ще събират пътни такси, т.е дарения. Майките от "Системата ни убива" ще лягат на пътя за да ограничат високата скорост.

Ники

25.05.2023, 10:31 часа
Всеки ден пътувам Враца - Монтана и обратно. Целият път е в ужасно и аварийно състояние. Преди 2 седмици направиха частичен ремонт на 2 много кричини места към Монтана и до там. Останаха още много кричини места с подобни дупки. АПИ са за затвора!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha