Корнелия Нинова: Това е коалицията на омертата, мафията и желанието за власт

Корнелия Нинова: Това е коалицията на омертата, мафията и желанието за власт Това, което се подготвя е безпринципно ротационно правителство. Това е коалиция, сглобена от омерта и желание за власт. Това е коалиция, която да спаси Бойко Борисов и още няколко души от ПП от съдебно разследване. Няма морал на ротация.
Това обобщи пред "Тази сутрин" по бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя твърдо обеща, че БСП няма да са заедно в опозиция с "Възраждане" срещу кабинет на ГЕРБ-ПП-ДБ.
БСП ще бъде опозиция на кабинет ГЕРБ-ПП-ДБ. Който се е прегърнал с Бойко Борисов е приключил, припомни Корнелия Нинова. Тя дори изброи партиите, които ги няма - ВМРО, Атака, НФСБ, АБВ. Те бяха коалиционни партньори с Бойко Борисов, атакува лидерът на БСП.
Това, което се предлага не е съдебна реформа, а ще налее още повече хаос и напрежение. Тази едноръка коалиция на джентълмените ПП-ДБ предлагат главният прокурор да бъде разследван от следовател, а ГЕРБ-СДС от съдия. В съдебната система ще стане хаос срещу хаос. За тoва предупреди лидерът на социалистите.
Нямало нужда БСП да полагат усилия да питат партийните си органи дали да подкрепят ГЕРБ. Тези разговори не бяха сериозни, а опит да се притисне ПП и ДБ да съставят правителство с първия мандат, припомни Корнелия Нинова.
Тя уточни, че решението на БСП да не подкрепи ГЕРБ-СДС за първия мандат няма нищо общо с твърденията на главния прокурор Иван Гешев. ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха по обратния ред - първо си сложиха партийния премиер и партийната програма и още отначало сбъркаха реда, коментира Корнелия Нинова.
25.05.2023, 10:18 часа
333 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha