Димитър Стоянов: Иван Гешев подозираше, че Къро е дал показания в САЩ във връзка с "Магнитски"

Димитър Стоянов: Иван Гешев подозираше, че Къро е дал показания в САЩ във връзка с "Магнитски" "Този разстрел се е случил в един много ключов контекст, какъвто е посещението наскоро на българска делегация и на самия президент на България в Република Южна Африка. Не ги обвързвам двете, казвам какъв е контекстът", коментира пред БНР Димитър Стоянов, журналист от разследващия сайт BIRD.bg, във връзка с информацията, че издирваният по искане на България от Интерпол Красимир Каменов - Къро е бил застрелян вчера рано сутринта в Кейптаун, Южна Африка.
Той се позова на журналистически разследвания на негови колеги, според които след смъртта на "големите имена" във ВИС 2 легалната и нелегалната част от бизнеса на групировката са били поделени между Христофорос Аманатидис - Таки и Красимир Каменов - Къро:
"Къро отговаря за относително легалната част, а при Таки остава наркоразпространението и наркотрафика".
"Гешев подозираше, че Къро е давал показания пред американските власти и че се прави опит Иван Гешев да бъде санкциониран по "Магнитски", вероятно и не само. Според мен Гешев е имал яснота кой какви показания и пред кого е дал. Има хипотеза, че смъртта на Красимир Каменов - Къро го ползва, защото очевидно той (Къро) е знаел нещо за него и или е свел до знанието на чуждите власти тези данни, с които разполага, или е щял да го направи" , коментира още Стоянов.
26.05.2023, 11:18 часа
1091 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha