Кирил Петков обяви каква е главната причина за днешната атака срещу ПП-ДБ

Кирил Петков обяви каква е главната причина за днешната атака срещу ПП-ДБ "Трябва ни редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген. Това е главната причина за днешната атака", съобщи Кирил Петков на извънреден брифинг с парламента. 
"Наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително "Възраждане" тази сутрин, а след пресконференцията и БСП", допълни той.
И припомни, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 часа. "Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия". И попита: "Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат?".
"Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?"
"Ясно искам да кажа, че никой не може да влияе на нашето силно желание да направим реформи. Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим, за бъдещите назначения в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България или Европа", категорично заяви Петков.
"И защо президентът продължава да бави мандата? Призовавам всеки български гражданин да изслуша този запис от Националния съвет и да види, че не искаме да направим нищо лошо. Не съм изслушал записите, които са качени. Ние също трябва да изслушаме целия запис, за да разберем дали и какви манипулации има", уточни Петков.
"Получих информация, че е имало и записи от залата на Народното събрание, както и от други места", разкри съпредседателят на ПП.
На въпрос дали са обещавали нещо на Радостин Василев, за да не пусне записите, Кирил Петков отсече, че няма такова нещо. 
"Нямаме си доверие с ГЕРБ, затова това наше разбирателство не може да се нарече коалиция, а правим всичко за доброто на България".
"Акад. Денков в момента говори с всички министри. Някои от потенциалните министри са съгласни да участват в бъдещо управление, други отказват поради лични причини".
26.05.2023, 16:09 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha