Лена Бориславова сряза ГЕРБ: Това няма как да стане!

Лена Бориславова сряза ГЕРБ: Това няма как да стане! От “Продължаваме промяната” изключиха възможност за промяна в постигнатата досега договореност между ГЕРБ и ПП ДБ за ротационно правителство.
Пред БНР Лена Бориславова коментира:
“Няма как да стане, защото ние много ясно сме заявили докъде сме в преговорите. Имаше постигнато съгласие. Ние не можем да рестартираме преговорите от самото им начало на този етап”.
Бориславова не вижда основание от ГЕРБ да са изненадани от чутото в записа от заседанието на националния съвет на партията, разпространен от депутата Радостин Василев.
"Едва ли колегите от ГЕРБ са очаквали, че на наше заседание, вътрешно, което е шок за цялата му парламентарна група във връзка с решението за формулировката, под която ще сме заедно с ГЕРБ в това управление, че на това заседание те ще чуят много голяма еуфория и радост от предложения ротационен принцип. В нов разговор с ГЕРБ може да се влезе само, ако целите на правителството са се променили", уточни Бориславова.
По-рано в събота депутатът от ГЕРБ Тома Биков изрази мнение, че е редно преговорите между двете формации за съставянето на правителство да започнат отначало. Повод за изразеното му становище са изтеклите записи от заседанието на националния съвет на "Продължаваме промяната", които бяха изнесени от Радостин Василев.
27.05.2023, 15:03 часа
1038 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha