Нова трагедия: 27-годишно момиче почина в болница

Нова трагедия: 27-годишно момиче почина в болница 27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница "Св. Георги" без лекар да й окаже медицинска помощ. За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред Нова телевизия. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.
Елисавета била приета на 9 май за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.
На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чул шум. Влязла санитарката и започнала да вика "Ели, Ели". Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.
"Нямаше медицински лица в стаята", категорична бе Цвета.
След 10-15 минути дошла линейка.
"Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали, твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.
"След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност", твърди Цвета.
От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.
29.05.2023, 11:08 часа
912 3
Коментари

иво

29.05.2023, 16:29 часа
отидете да продавате вестници

иво

29.05.2023, 14:19 часа
некадърници лекари в гр враца един инсулт немогат да предотвъртят

иво

29.05.2023, 14:13 часа
от лекари полза няма- само гледат как се мъчат пациентите и чакат да починат пациентите
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha