Вкарват в затвора крими герой, заловен повторно да шофира пиян в Монтанско

Вкарват в затвора крими герой, заловен повторно да шофира пиян в Монтанско  Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия Б. М. Т. за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за управление на моторно превозно средство под влияние на алкохол. Към присъдата бяха прибавени и още 9 месеца „Лишаване от свобода“ от предишно условно наказание за същото престъпление.  
На 7 май 2023 г. около 1 часа  служители на МВР спрели в село Аспарухово, община Медковец, в центъра на селото, лек автомобил марка „Ауди А4 Авант” шофиран от Б. М. Т. от село Сталийска махала, община Лом. Проверката на водача установила, че управлява колата с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 промила, а химическо изследване на Научно-техническата лаборатория при ОД на МВР-Монтана констатирала, че концентрацията е 2.19 промила. В хода на проверката било установено още, че Б. М. Т. вече е осъждан от Районен съд - Оряхово с условна присъда, влязла в законна сила от 4 септември 2020 г., за същото престъпление – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила.
Пред съда Б. М. Т. – 45 годишен, с основно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“, което да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим. Съдът приведе в изпълнение и предишната условна присъда на подсъдимия в размер на 9 месеца „Лишаване от свобода“, които също ще изтърпи при първоначален „общ“ режим. Съдът лиши Б. М. Т. и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 месеца.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

*Снимката е илюстративна
29.05.2023, 09:17 часа
3920 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha