Гавра! Абитуриенти друсат кючеци до паметника на Христо Ботев във Враца /видео/

Гавра! Абитуриенти друсат кючеци до паметника на Христо Ботев във Враца /видео/ Всяка година по време на баловете социалните мрежи са залети от кадри на изродяването на една иначе хубава традиция, а именно – отпразнуването на завършването на средното образование и навлизането на младите хора в истинския живот. Някои абитуриенти обаче прекаляват в стремежа си да изпъкнат над връстниците си и често резултатът е гротескна визия, неадeкватно поведение и потъпкване на морала и дори закона.
И тази година критиките към баладжиите не подминаха Враца. Повод за възмущението е клип на млади момичета, които под съпровода на жива музика друсат кючеци точно до паметника на Христо Ботев. Хората са категорични, че това е гавра с национална светиня и подобно поведение е недопустимо. 
Кадрите са направени на 27 май /събота/, когато своя бал са празнували три врачански училища – „Козма Тричков“, „Васил Кънчов“ и спортното „Св. Климент Охридски“. Не е ясно точно от кое от тях са дамите, но държанието им е показателно за образованието, което са получили. 
Същевременно точно сега във Враца се провеждат Ботеви дни и общината е организирала редица патриотични инициативи. Само след броени дни елитът на държавата и гости от цялата страна ще се стекат в града, за да преклонят глава пред паметта на националния герой и на всички други, дали живота си за свободата на България. 
Тази свобода обаче е превърната в слободия! Дори абитуриентите да бъдат пощадени от критики заради своята младост и неопитност, няма какво да оправдае техните родители, които с лекота хвърлят няколко месечни заплати за рокли, костюми, прически, луксозни коли под наем и оркестри. Безпощадно трябва да бъде обществото и към учителите, които вместо да възпитават преклонение към хората, променили историята, толерират преклонението пред пошлостта. 
Врачани призовават подобни изяви да бъдат забранени поне на това място, което е символ на града.



 
29.05.2023, 10:45 часа
9876 9
Коментари

Иво от Шумен

05.06.2023, 04:08 часа
Не разбирам защо толкова много злоба има... Заглавието няма нищо общо с публикуваното видео. Къде точно видяхте "гавра"? Защото аз не виждам... Между другото, момичето с короната е много забавна, стахотен танц!

Grisho

03.06.2023, 07:36 часа
Момичетата можеха да флиртуват пред паметника на Христо Ботев, това харесваме ние, младите хора.

Иван Георгиев

03.06.2023, 07:34 часа
Браво момичета, много сте добри... Трябваше близо до паметника на Христо Ботев, другата година значи...

Валентин Костадинов

03.06.2023, 07:23 часа
Не знам защо не удобрявате как танцуват момичетата... Аз пък ги Величая, много са модерни и талантливи :)

trfa

31.05.2023, 06:46 часа
грозни ,миризливи мангали

Зайко

30.05.2023, 08:42 часа
Яша бе! В'ръти тоа гъз мале, че друго няма да има какво да правиш, за комат лЕб.

Гого

29.05.2023, 13:33 часа
Удриии, да живее простотията. Скоро ще започнат и порнография да снимат там. Липса на елементарна култура и възпитание.

оооп...сааа

29.05.2023, 12:05 часа
Циганите интегрираха българите

какво

29.05.2023, 11:55 часа
да очакваш от второто чалга поколение,родители чалгари и на помощи от държавата,някога тия не взимаха от държавата а си ги го изработваха,май си требва нова асимилация на тая част от населението и то в посока индия
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha