Нова ТВ: Кирил Петков е бил призован на разпит в прокуратурата

Нова ТВ: Кирил Петков е бил призован на разпит в прокуратурата Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската районна прокуратура, съобщи Нова телевизия.
От държавното обвинение засега не потвърждават.
Няма яснота и за кой случай е бил повикан. Известно е обаче, че съпредседателят на „Продължаваме Промяната” не се е явил.
Според "24 часа" той е извикан именно за закана към отцепилия се депутат Радостин Василев, който в петък пусна записи от националния съвет на партията. Заради казаното в тях от ГЕРБ замразиха преговорите с ПП за правителство и обясниха, че ще ги подновят, само ако се говори за експертен кабинет.
По тяхна информация още Радостин Василев е с назначена от прокурор охрана. Тя е във връзка със заплаха, която наскоро отцепилият се от "Продължаваме промяната" депутат е получил. 
По-рано стана ясно, че Софийска районна прокуратура се е самосезирала във връзка с информация, разпространена в медиите, за извършване на принуда и заплашване спрямо депутат от 49-ото Народно събрание с инициали Р.В. На 26 май 2023 г. той е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава.
Справка на интернет страницата на парламента показва, че единственият депутат с инициали Р.В. е народният представител Радостин Василев. Миналата седмица той разпространи запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. 
Радостин Василев от своя страна обяви пред БНТ, че се страхува за живота си и е под охрана на полицията.
Той посочи, че не се чувства предател и допусна, че е възможно хора от обкръжението му да са предупредили лидерите на ПП-ДБ за това, че има намерение да публикува записа.
"Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си постоянно. Оказва се, че е закодирано да има при нас предателство. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив - имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае", изтъкна той.
29.05.2023, 13:20 часа
639 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha