Войната между Румен Радев и лидерите на ПП-ДБ е заради изтеклите записи

Войната между Румен Радев и лидерите на ПП-ДБ е заради изтеклите записи В открита война ли са президентът Румен Радев и лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“?
Този въпрос коментираха в „Тази сутрин“ социологът Димитър Ганев и политолозите Даниел Смилов и Слави Василев.
„Ако определяме това като открита война, то е заради компроматите и изтеклите записи, които дискредитират „Продължаваме промяната“ като политическа формация, която претендира за управлението на страната“, на мнение е Слави Василев.
Според него срещата между ПП-ДБ и Румен Радев е протекла изключително хладно.
Панев заяви, че президентът не иска редовно правителство и коментира: Няма нищо скандално в изтеклите записи
„Генерал Атанас Атанасов каза вчера след срещата с държавния глава, че това проучване и съгласуване на ръководителите на службите с чужди посолства било определено от закона. В член 9 от Закона за класифицираната информация обаче много ясно е изписано по какъв начин Държавната комисия за сигурност на информацията издава удостоверения за достъп до класифицирана информация и там никъде не са упоменати чужди посолства“, каза още той.
„Вчера стана нещо неприемливо – дали ще го наречем студен изказ, или студен прием, няма значение. Не е редно президентът, чиято задача е да помага на партиите да създадат правителство, всъщност да застава и да казва „аз такова правителство не искам“. Моят прочит на ситуацията е, че той не иска евроатлантическо правителство“, каза от своя страна и Даниел Смилов.
Според политолога е имало голям шанс да се създаде такова правителство с втория мандат, докато с третия – тази идея за евроатлантическа ориентация на страната ни ще се размие, защото ще се намесят партии като БСП, „Възраждане“ и ИТН.
„В евроатлантическото мнозинство ще бъдат вкарани други елементи, които ще придадат различен политически смисъл“, допълни той.
„Струва ми се, че сме позабравили стила на Румен Радев. Припомнете си поведението му в първите четири години и половина от неговото мандат, когато от другата страна на „Дондуков“ беше премиер Бойко Борисов. Много хора забравиха стила му, защото през последните две години и нещо той управлява чрез негово правителство“, категоричен е Димитър Ганев.
30.05.2023, 10:36 часа
866 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha