Таско Ерменков: Румен Радев е най-голямата грешка на Корнелия Нинова

Таско Ерменков: Румен Радев е най-голямата грешка на Корнелия Нинова „Румен Радев е най-голямата грешка на председателя на БСП – че тя го наложи да бъде президент. Румен Радев е този, който не помни кой го е направил президент, кой го е поддържал, в това число и на вторите избори", заяви Таско Ерменков от БСП по Euronews Bulgaria.
"Че всички тези, срещу които в момента говори, бяха тези, които застанаха зад него и го направиха президент. Че в България има парламентарна република и тя предполага да управляват партии, а не служебни правителства. И че когато ти си принципен и осъждаш нещо, което на теб не ти харесва - като овладяване на службите – вземи коментирай какво е това „ала-бала с президента на изборите, иначе щяхме да имаме 7-10%“. Защо не го коментира това той", попита Ерменков по адрес на държавния глава.
Ерменков направи аналогия между вчерашното връчване на втория мандат и събитията от началото на 1997 година.
„Помня режисирано подобно действие през 1997 година, когато въпреки колективното решение на органите на БСП за получаване на втори мандат за управление на държавата, тогавашният председател на партията, заедно с номинирания за премиер отидоха при президента Стоянов, и уж там на място той ги бил убедил да върнат мандата празен. Тоест, имаме нещо режисирано, което явно е било договорено, видяхме след това политическото развитие на председателя на БСП в резултат на цялата тази сделка“, разказа той.
"Представете си връчването на Оскарите – излиза един режисьор водещ да връчва наградата на онзи артист, който е спечелил за поддържаща роля. Спечелил е я заради политкоректност, я защото режисьорът навремето го е направил популярен. Той отваря плика, чете името кой печели и казва „абе, той е боклук, той за нищо не става, ако бях аз, никога нямаше да му дам наградата, но понеже съм тук, съм длъжен да му я връча и сега ще му я дам“. Нали разбирате колко абсурдна е една такава ситуация", сравни Ерменков.
Това не е погазване на Конституцията, защото мандатът е връчен, уточни той.
„Но ти си президент, ти имаш трибуна, телевизионно време. В петък излизат тези записи. Ако това ти е била истинската болка, още в петък излизаш и казваш „това е безобразие, това няма как да се случва, вие сте политическа сила, която не заслужава да управлява“. И това го правиш така, че да стане публично достояние още в същия ден, в който става този скандал“, смята той.
30.05.2023, 11:17 часа
1093 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha