Учени твърдят: Заради тази напитка остарявате бързо

Учени твърдят: Заради тази напитка остарявате бързо

Много дами инвестират много пари в скъпи кремове за грижа за лицето и процедури в салоните за красота, забравяйки, че храната, която консумираме, е от решаващо значение за младежкия ни вид.
Тук се прави и съществената грешка, особено що се отнася до консумацията на напитки.
Именно след многобройни изследвания учените стигат до изводи, които сочат, че определени напитки са една от причините за по-бързото стареене.
Става въпрос за газираните сладки сокове. Тези, които редовно ги пият, имат много по-висок риск от наднормено телесно тегло, както и от сърдечни заболявания, диабет и други подобни.
"Редовната консумация на подсладени със захар газирани напитки може в крайна сметка да ви изложи на риск от различни заболявания като затлъстяване, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и др.
И тъй като рискът от тези заболявания автоматично се увеличава с възрастта, твърде много захар със сигурност не помага", казва д-р Ейми Гудсън.
Освен това, според проучване от 2021 г., консумацията на сладки газирани напитки е свързана с промени в чревните бактерии и чревната микрофлора, възпаление и оксидативен стрес, които са свързани с преждевременно стареене.
Препоръката на всички лекари е да се намали до минимум приема на този вид течност и да се замени с по-здравословни напитки.

02.06.2023, 09:18 часа
704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha