Цените на пазара: На черешите падат бързо, ягодите - 3.50 лева за килограм

Цените на пазара: На черешите падат бързо, ягодите - 3.50 лева за килограм На прага на летния сезон на пазара вече се появиха и сезонните плодове. Има ли поскъпване при тях спрямо миналата годината?
„Никаква промяна няма при цените на ягодите и черешите. Много голям скок има в цените при зрелия лук и морковите - вследствие на по-лошата реколта от миналата година. Към юни вече ще наблюдаваме спад на цените. Той вече се вижда. Много по-бързо цените на черешите достигнаха до нормални нива тази година – между 4 и 5 лева, а тръгнаха от 12-13 лева. Пазарът е нормален, високонкурентен по отношение на предлаганите сезонни плодове“. Това коментира председателят на Държавната комисия по по стокови борси и тържища Владимир Иванов.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Цените на ягодите са около 3.50 лева на килограм.
„Има столични пазари, на които цената на черешите достигат и 7, и 8 лева, но все още нямаме масово предлагане на череши. До седмица ще видим нормалната цена за сезона, очаквам да е по-ниска от очакваното“, обясни още той.
Според него е невъзможно да бъде направена спекула на пазара, където към момента им от всичко.
„Ние участваме пряко в пазара и от нас зависи дали ще купим“, посочи Иванов.
При домата към момента има доста ниска цена – газът е по-евтин, предлагането е масово, реколтите в съседните държави също са много добри. А цената на краставицата също вече се е нормализирала.
02.06.2023, 13:03 часа
508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha